Gemensamhetslokalen

Gemensamhetslokalen BRF Röda Ugglan

Gemensamhetslokalen är en övernattningslägenhet/festlokal. Det är möjligt att hyra lokalen för en billig penning. Nedan finner Du information om vad som gäller.

Fr o m den 15/5 2016 kommer föreningen åter att uppta uthyrningen av den gemensamma övernattningslägenheten/festlokalen. För att boka och betala kommer det att finnas en del nya rutiner. Avhämtning och återlämning av nycklar kommer att ske genom en nyckelbox med en kod och betalning kommer att ske till ett konto på Handelsbanken. Bokning kommer att ske via en bokningskalender. Mer detaljer följer nedan.

 • Ansvariga kontaktpersoner:

  Maria Carelius, port K
  Elin Svanbäck, port H
 • E-mail:

lokalen.mittvagen@gmail.com. Inga bokningar tas emot via mail men däremot ifall ni har frågor angående lokalen och dess nya rutiner är ni välkomna att höra av er.

 • Vad kostar det att nyttja lokalen?

För Brf Röda Ugglan kostar det 200 kr per dygn att hyra lokalen, för Brf Berguven och Brf Stensötan kostar det 300 kr per dygn. De pengar som föreningen får in via uthyrningen av lokalen kommer i första hand att användas för det löpande underhållet.

 • Hur bokar jag lokalen?

               Bokning sker via länken https://boka.se/brfrodaugglan. Först till kvarn gäller.

 

Första gången man går in i kalendern måste ett konto skapas, antingen loggar man in via Google/Facebook eller så skapar man enkelt ett konto på boka.se.

För att göra en bokning klickar man på önskad dag och denna ruta dyker upp där man fyller i information:

 

Då bokningen är skapad får ni, och vi, ett bekräftelsemail med era uppgifter.

 • Betalning

Betalning sker via ett konto till Handelsbanken. Kontonumret är 6904 – 990 269 868. Ange namn och bokningsdatum vid betalning. Pengarna ska finnas på kontot senast dagen innan vistelsen i lokalen påbörjas. Föreningen genomför inte återbetalningar vid avbokning.

 • In- och utcheckning

Du som bokat lokalen får hämta nyckeln i nyckelboxen i port G, till vänster om brevlådorna en trappa ner, samma dag som du önskat hyra lokalen. Koden till nyckelboxen, samt portkoden för de som ej är boende i BRF Röda Ugglan, skickas till er via e-post dagen innan uthyrning. Utcheckning skall ske senast klockan 12.00 om inget annat är överenskommet. Vid utcheckning returneras nyckeln till nyckelboxen.

 • Hur många personer kan övernatta?

4 personer. Det finns två enkelsängar och en bäddsoffa för två personer. 

 • Städning

Lokalen skall lämnas i samma skick som vid incheckningen. Om detta ej uppfylls utgår en städavgift för boende på Mittvägen som hyrt lokalen. Det finns tillgång till städmaterial i lokalen. 

 • Sängkläder

Kudde och täcken finns, men däremot så måste man själv ta med sängkläder.

 • Hur många dygn får jag boka lokalen?

En och samma person/lägenhet får maximalt hyra lokalen 5 dygn i rad. Detta för att undvika att vi får ”permanenta” inneboende i lokalen. 

 • Om något går sönder eller försvinner?

Boende på Mittvägen som hyr lokalen är ytterst ansvarig för sin/sina gäster och skulle inventarier försvinna eller gå sönder (som inte är naturligt slitage) under hyrestiden så är det boende på Mittvägen som är ersättningsskyldig. Detta gäller även för boende i övriga bostadsrättsföreningar.

Regler för nyttjande av gemensamhetslokalen!

Det har framkommit att de bostadsrättsinnehavare som bor i närheten av lokalen har påverkats markant, framför allt då det varit fest i lokalen. Detta beror på att ljudisoleringen i lokalen inte riktigt håller måttet.
Detta innebär att det skall vara tyst i lokalen senast klockan 22.00 på dag mot vardag och 23.00 på dag mot helgdag. Vi ber alla som hyr lokalen att respektera denna regel. Om det skulle visa sig att denna regel inte efterföljs kommer det innebära att lokalen i framtiden endast kommer att vara en övernattningslokal.

Vi önskar er en trevlig vistelse i vår uthyrningslokal!